Care sunt angajaţii cu cele mai mari salarii din România

Angajaţii companiilor din domeniile IT şi bancar au cele mai mari salarii din România, dar diferenţa dintre o poziţie de nivel mediu şi una de top management este foarte mare, potrivit firmei de recrutare, selecţie şi plasare de personal Trenkwalder, informează Mediafax potrivit Gandul.info.

“Salariul este un element foarte important atunci când se discută de angajaţii unei companii, iar de multe ori, pe lângă diferitele beneficii oferite de un angajator, salariul poate reprezenta o metodă de fidelizare a angajaţilor sau chiar de atragere a unor noi angajaţi. Mai mult, în capitală se oferă salarii cu peste 30% mai mult decât media pe ţară”, se arată într-un comunicat al Trenkwalder.

Astfel, un programator software – indiferent dacă este developer, team leader, project manager sau software architect – este recrutat cu un salariu de 1.500 – 2.000 de euro pe lună, iar în cazul poziţiilor de management salariul creşte până la 5.000 euro sau chiar mai mult.

În domeniul bancar media unui salariu este circa 1.000 de euro în cazul unui relantionship manager, branch manager sau regional manager.

În ceea ce priveşte nivelul de top management, în acest domeniu apar diferenţe foarte mari comparativ cu nivelul mediu.

“Un salariu pentru pentru o persoană din top management în domeniul bancar poate ajunge la sume cuprinse între 100.000 şi 1 milion de euro pe an sau mai mult, fără să luăm în considerare bonusurile şi beneficiile pe care aceste persoane le primesc”, a declarat în comunicat directorul general al Trenkwalder, Bogdan Florea.

Salarii ofertante apar şi pe partea serviciilor de transport, mai ales dacă este vorba de transport aerian, audit, telecomunicaţii sau industria tutunului.

Mai multe informaţii aici.

Sursa: Gandul.info
Foto:  creditenebancare.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *