Care sunt capcanele bugetului pentru 2012

Bugetul pe 2012 ridica mari semne de intrebare, cum ar fi cresterea cheltuielilor cu bunuri si servicii, o tinta a exportului prea optimista, marirea pensiilor speciale sau diminuarea sumelor alocate pentru agricultura si invatamant, sunt de parere analistii, potrivit Deutsche Welle.

Anul viitor, bugetul prevede venituri de 95,66 de miliarde de lei, mai mari cu 13,5% fata de cele din 2011 si cheltuieli de 112,82 de miliarde de lei, deficitul fiind de 17,16 miliarde de lei.

De asemenea, prevede o crestere de 17% a pensiilor speciale, ce vizeaza Ministerul Apararii, Ministerul de Interne si Serviciul Roman de Informatii, “lucru imoral, ce contravine promisiunilor Guvernului, de a reduce aceste pensii”, considera analistii.

“Aceasta decizie duce in derizoriu toate dezbaterile despre ‘pensiile nesimtite’ si angajamentul luat de Guvern ca le va desfiinta. Pe aceasta zona se proiecteaza o crestere mai mare decat pentru pensiile publice, lucru inacceptabil”, a declarat pentru, Ziare.com, Stefan Viorel, fost presedinte al Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor.

Articolul a fost preluat de pe Deutsche Welle. Mai multe informatii, aici.

Sursa foto: 5c.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.