CARTE pentru BASARABIA – a treia colectă naţională de carte a Fundaţiei Culturale DELTA

Fundaţia Culturală DELTA s-a remarcat în ultimii ani prin numeroase acţiuni dedicate promovării valorilor şi elitelor româneşti. A treia acţiune de colectă dedicată cărţii – textului tipărit – va avea loc vineri, 27 aprilie, la orele 18.00, la JWMarriott Bucharest Grand Hotel, Constanţa Ballroom.

Cu spijinul deschis şi afirmat public al Academiei Române, anul acesta acţiunea este dedicată Basarabiei, celor care au acces limitat la cărţi relevante pentru educaţie, dezvoltare şi trăire întru rădăcini, întru fiinţa românească.

Dl Corneliu Vişoianu, preşedintele Fundaţiei a declarat: “Vara trecută am fost la Bălţi cu un transport de cărţi, mare parte dintre ele, donate în cadrul acţiunii din primăvara trecută. Am văzut personal câtă nevoie este de cărţile importante, de la poveştile pentru grădiniţe, corect scrise în limba română, până la cărţi dedicate învăţământului universitar. Unul dintre voluntarii noştri, acum cetăţean român, ne-a spus că toată clasa lui a trebuit să citească din mână în mână Neamul Şoimăreştilor.”

Cifrele proiectului „CARTE pentru BASARABIA”, pentru 4 ani (2012 – 2016) sunt: 4.000.000 de cărți pentru 4.000.000 de suflete românești, alături de peste 4.000 de voluntari implicaţi în gestionarea centrelor de colectare, inventarierea, manipularea, împachetarea şi transportul volumelor.

Evenimentul va fi precedat de o scurtă conferinţă de presă, cu începere de la ora 17.30, prin care vom răspunde întrebărilor alături de partenerii noștri: Uniunea Studenților din România, Organizația Studenților Basarabeni din București, Liga Studenților Români din Străinătate, Liga Studenților Basarabeni din România, Rotaract Club şi sperăm să putem disemina iniţiativa către cât mai multţi donatori, instituţii, edituri şi persoane particulare.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *