Catalin Predoiu: Una dintre cheile rezolvarii problemei Schengen se afla in Parlamentul olandez

Una dintre cheile rezolvarii problemei Schengen se afla in Parlamentul olandez, a declarat joi, la TVR Info, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, intr-o interventie telefonica de la Copenhaga. Ministrul a insistat, potrivit EurActiv.ro, ca dupa raportul CE din luna februarie (care va fi unul tehnic) este necesara o ofensiva pe toate fronturile: atat la nivelul celor trei ministere implicate in aderarea la Schengen, cat si la nivel parlamentar.

“Pot sa va spun ca una dintre cheile rezolvarii problemei Schengen se afla in Parlamentul olandez, de aceea cred ca in perioada urmatoare pe langa intensificarea contactelor diplomatice guvernamentale, prin Ministerul Justitiei, prin Ministerul de Externe si cel de Interne, intensificarea diplomatiei parlamentare poate ajuta la dezlegarea problemei Schengen; acest efort guvernamental trebuie dublat de o diplomatie parlamentara in urmatoarea perioada; trebuie sa punem umarul cu totii la acest obiectiv”.

Ministrul Justitiei Catalin Predoiu a participat la reuniunea informala a Consiliului de Justitie si Afaceri Interne, ce are loc la Copenhaga.

Sursa articol: EurActiv.ro
Sursa foto:  just.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *