Catalonia respinge controlul bugetar al Madridului

Guvernul regional al Cataloniei a respins planurile noului guvern spaniol de a impune controluri bugetare stricte, acuzând Madridul de încercări de subminare a puterilor celor 17 regiuni autonome, scrie Adevarul.ro.

 „Vom rezista acestor încercări cu toate resursele noastre politice și legale” a declarat Andreu Mas-Colell, ministru de Finanțe în cadrul guvernului catalan pentru revista financiară „Financial Times”.

Francesc Homs, purtător de cuvânt pentru guvernul naționalist al Cataloniei, teritoriu care are o economie comparabilă cu cea a Portugaliei, a descris propunerile guvernamscaentale drept „inadmisibile și inacceptabile”.

Noul guvern central de la Madrid, care a preluat puterea acum două săptămâni după victoria în alegerile parlamentare din noiembrie, face eforturi de a impune tăieri drastice de cheltuieli pentru a limita deficitul bugetar național la 4,4% în 2012, comparat cu un deficit estimat de 8,2% în 2011.

Miniștrii guvernului au identificat guvernele regionale drept principalii responsabili pentru ratarea țintei de deficit de 6% în 2011, țintă care era parte a acordului semnat cu Uniunea Europeană pentru stabilizarea zonei euro, informeaza Adevarul.ro.

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto: blogut.tumblr.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.