Câte plinuri îşi permit românii în comparaţie cu ceilalţi cetăţeni din UE

În ciuda faptului că preţul benzinei, la pompă, în România este cel mai scăzut din întreaga Uniune Europeană (UE), lunar, un angajat român poate să îşi alimenteze maşina, din salariul minim garantat de către stat, cu doar aproape trei plinuri de benzină, fapt care ne plasează pe penultimul loc în rândul statelor membre ale UE, scrie Gandul.info.

Preţul mediu al benzinei în România este de circa 1,25 euro pe litru, conform celor mai recente date făcute publice de către Comisia Europeană (CE). Printre statele în care preţul benzinei este unul mai scăzut faţă de media UE se numără şi Bulgaria şi Cipru, unde ea se vinde cu 1,27 euro, respectiv cu 1,28 euro pe litru.

La polul opus, cel mai ridicat preţ al benzinei se înregistrează în Italia, unde un litru costă, în medie, 1,75 de euro. Italia este urmată în top de state precum Grecia şi Olanda, unde litrul de benzină costă 1,74 de euro, respectiv 1,73 de euro pe litru.

Cei care locuiesc în Luxemburg pot alimenta lunar o maşină cu cele mai multe plinuri de benzină, mai exact pot face 33 de plinuri, având în vedere faptul că salariul lor minim garantat lunar este de 1.801 euro. Ei sunt urmaţi în top de către irlandezi, care îşi pot alimenta maşinile cu 25 de plinuri de benzină în fiecare lună şi de către belgieni şi francezi, care pot face, la rândul lor, circa 22 de plinuri de benzină lunar.

În cazul Greciei, care a primit recent acordul miniştrilor de finanţe ai zonei euro pentru cel de-al doilea plan de salvare de la faliment, angajaţii, care câştigă lunar un salariu minim garantat de 877 de euro, pot face 13 plinuri de benzină a câte 40 de litri fiecare. În schimbul salvării statului elen de la faliment, oficialii de la Atena s-au angajat să reducă însă salariul minim garantat la 750 de euro pe lună.

“Harta” preţurilor la benzină, aici.

Sursa articol: Gandul.info
Sursa foto:  bizmology.hoovers.com

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Câte plinuri îşi permit românii în comparaţie cu ceilalţi cetăţeni din UE

  1. Pingback: CE: România, penultimul loc în topul scumpirii benzinei în UE | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.