Cati bugetari are Romania si cum stam comparativ cu alte tari din acest punct de vedere

lei baniLa inceputul lunii martie, in sectorul public erau ocupate 1.189.861 posturi in sectorul bugetar, potrivit unor date obtinute de HotNews.ro.

In acest moment ministerele lucreaza la o analiza a propriei activitati, in urma careia va rezulta daca e nevoie sa disponibilizez personal sau dimpotriva, are nevoie de personal pentru a-si imbunatati eficienta si calitatea muncii. In scenariul in care reducerea medie de 15% s-ar aplica uniform in tot sectorul bugetar, cele mai multe disponibilizari ar avea loc in administratia publica locala, nu cea centrala, iar cel mai vizat sector in cadrul administratiei locale ar fi vizat de invatamantul preuniversitar, unde numarul posturilor ocupate a crescut in perioada decembrie 2012-martie 2013.

“Trebuie sa ne uitam la ponderea numarului de bugetari in total numar contribuabili, suntem in topul tarilor europene, alaturi de Danemarca, Norvegia si Finlanda. Desi s-au facut concedieri, desi au mai plecat oameni din sistem, au ramas inca prea multi, raportat la numarul de contribuabili”  este de părere Ionut Dumitru, seful Consiliului Fiscal si economistul sef al Raiffeisen Bank.

Mai multe date, AICI.

Sursa: HotNews.ro (Dan Popa)
Foto: arhivafoto.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.