Cavaco Silva ia atitudine împotriva lui „Merkozy”

Urmând exemplul Romei, Lisabona a lansat o provocare la adresa cuplului „Merkozy” şi a tentativei acestuia de a controla destinele UE: Anibal „Cavaco Silva a luat poziţie împotriva Angelei Merkel şi a lui Nicolas Sarkozy” titrează Público într-un articol preluat de presseurop.eu.

Conform acestiua, preşedintele portughez, în timpul unei vizite in Italia, şi-a exprimat îngrijorarea în legatură cu „un consiliu de directori de nerecunoscut,  care tratează instituţiile comunitare cu dispreţ, limitându-le spaţiul de manevră.  Şeful statului a adăugat că apariţia acestei puteri neacreditate este dovada unui răspuns „greşit ales” şi „periculos” adus crizei.

În opinia lui Silva, soluţia pentru criza din zona euro ar trebui să vină „dintr-o guvernare economică mai intensă” şi dintr- o consolidare a metodei comunitare, care ar scoate în evidenţă „rolul central”, jucat de către Comisia Europeană.

Acesta a fost „discursul de care are nevoie Europa”, anunţă Público extaziat.  Cavaco, susţine ziarul, ştie „că statele fragile şi perifirice ca Portugalia ar avea mult de câştigat de pe urma consolidării instituţiilor europene, şi totul de pierdut dacă aceste vor fi lasate pe tuşă. Acesta este probabil motivul avertizării în legătură cu riscul ca puterea să ajungă în mâna statelor membre – în special a celor mai puternice.”

Sursa articol: http://www.presseurop.eu/en/content/news-brief-cover/1053021-silva-takes-stand-against-merkozy

Sursa foto: portuguese-american-journal.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.