Ce a negociat Guvernul cu FMI. Ponta: Eu zic că s-au întâmplat lucruri bune

Discuţiile cu FMI pe tema construcţiei bugetului pe anul viitor sunt pe final, premierul Victor Ponta urmând să aibă o ultimă întrevedere cu delegaţia Fondului în această seară. Concluziile negocierilor cu Fondul care au durat aproape două săptămâni, vor fi anunţate de vicepremierul Daniel Chiţoiu, de la ora 17.00.

victor pontaŞeful Guvernului a declarat astăzi că, din punctul său de vedere, “s-au întâmplat lucruri bune”, dar aşteaptă ca şi PNL să îşi dea acordul pe măsurile convenite.

“Am avut o ultimă discuţie de informare cu domnul Chiţoiu înainte de şedinţa PSD, l-am rugat să discute cu domnul Antonescu să-i prezinte rezultatul, la ora 5 să ştiu ce decidem, am încredere în modul în care au decurs negocierile, dacă există şi acordul partidului domniei sale putem anunţa şi finalul. (…) Eu zic că s-au întâmplat lucruri bune”, a comentat Ponta, adăugând că “nu se mai pot schimba datele, poate exista sprijin politic sau poate fi respins“, potrivit Gandul.info.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi a Comisiei Europene (CE) se află de aproape două săptămâni la Bucureşti pentru prima evaluare a noului acord preventiv semnat cu România. Pe agenda discuţiilor s-au aflat execuţia bugetară de anul acesta şi bugetul pentru 2014, în contextul în care în primele nouă luni ale acestui an, încasările statului s-au situat cu 2,4 miliarde de euro sub ţinta pe care a fost fundamentat bugetul.

Sursa: Gandul.info
Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.