CE a trimis, accidental, date confidenţiale către 13 dintre marile bănci ale lumii, într-o investigaţie antitrust

european commissionComisia Europeană (CE) a trimis din greşeală date confidenţiale către 13 dintre cele mai mari bănci din lume, între care JP Morgan şi Goldman Sachs, într-o investigaţie antitrust în domeniul instrumentelor derivate, relatează Bloomberg, potrivit Mediafax.

CE a explicat că informaţii confidenţiale au fost lăsate în mod accidental în documente, de către firme de avocatură care reprezentau băncile investigate. După descoperirea acestui fapt, băncile care au primit informaţiile au fost solicitate să le distrugă fără să le parcurgă.

“Accesul la informaţii a fost făcut posibil de erori comise de unii membri ai departamentelor IT ale unor firme de avocatură, care reprezintă companiile investigate”, a spus Antoine Colombani, purtător de cuvânt al comisarului antitrust Joaquin Almunia. El a adăugat că CE îşi declină orice responsabilitate legată de faptul că proprietarii documentelor folosesc software nepotrivit la redactarea unor informaţii confidenţiale.

Investigaţia, referitoare la asigurările pentru riscurile de neplată (CDS-Credit Default Swap), care include HSBC şi Deutsche Bank, este una dintre anchetele prioritare efectuate de UE, alături de de cea privind manipularea dobânzii interbancare Libor.

Surse: Mediafax.ro, Gandul.info
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.