O lume întreagă privește spre Franța: Ce aduce vizita lui Jacques Attali la București

La scurt timp dupa  alegerea lui Francois Hollande drept noul presedinte al Frantei, fostul consilier prezidential al lui Francois Mitterand, fondator si primul Presedinte al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, actualmente Presedinte al Comisiei de Crestere Economica a Frantei, Jacques Attali vine la Bucuresti, la cea de-a 9-a editie a FORUMULUI FINANCIAR, ce are loc in perioada 22-24 mai 2012, potrivit unui comunicat remis Calea Europeană.

Cum se transforma Europa in noua epoca a socialistului Hollande si care va fi impactul programului sau de crestere economica asupra tarilor Europei de Sud-Est – acestea sunt cateva dintre subiectele de pe agenda de discutii a Presedintelui Comisiei de Crestere Economica a Frantei, cu ocazia vizitei sale la Bucuresti. Unul dintre cei mai mari 100 de intelectuali ai lumii contemporane (Foreign Policy Magazine), Jacques Attali se va intalni la Bucuresti, intre altii, cu Alexandre Maymat, Presedintele BRD Groupe Societe Generale, Ionut Costea, Presedintele Eximbank, Steven van Groningen, Presedintele Raiffeisen Bank, Radu Gratian Ghetea, Presedinte CEC Bank, Ioan Hidegcuti, Presedintele Fondului Roman de Contragarantare, Timothy Ash, Director pentru Europa de Est, RBS UK, Dieter Merz, Director Dezvoltare, MIG Bank, Elvetia.  

La FORUMUL FINANCIAR 2012, Bucurestiul devine si in acest an capitala financiara a Europei de Sud-Est. Peste 400 de delegati din 10 tari europene vor participa la intalnirea cu Jacques Attali, intr-un dialog de anvergura despre transformarea regulilor de business in Europa de Sud–Est si solutiile de adaptare la o lume in continua schimbare.

Organizat in fiecare an in luna mai la Bucuresti, FORUMUL FINANCIAR este evenimentul anual de referinta al mediului financiar-bancar din Europa de Sud – Est, in cadrul caruia laureati ai premiului Nobel, analisti internationali de top, guvernatori ai bancilor centrale din regiune, presedinti de burse, ministri de finante, lideri de companii descompun mecanismele financiare, analizeaza tendinte, dezbat marile provocari din economie, propun solutii. Celebrul “Profet” al crizei, Nouriel Roubini sau laureatii Nobel in economie Joseph Stiglitz, Edmund Phelps si Edward Prescott sunt doar cateva dintre vedetele internationale de prestigiu care au vizitat Romania cu ocazia editiilor anterioare ale FORUMULUI FINANCIAR.

 

Forum Invest este cel mai important organizator de evenimente internationale de business din Romania si unul dintre cei mai prestigiosi din Europa.

In cei 15 ani de functionare, peste 6.000 de personalitati politice, oameni de afaceri, lideri de opinie, analisti si jurnalisti din toata lumea, au participat la evenimentele Forum Invest, organizate in peste 20 de locatii din toata lumea.

Forum Invest este singura companie din Romania care, prin forumurile economice si cluburile de afaceri exclusiviste pe care le organizeaza in tara si in strainatate, sustine si promoveaza comunicarea nationala si transfrontaliera intre jucatorii politici si institutionali, comunitatea de afaceri si presa.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.