CE analizează dacă Apple foloseşte tactici neloiale în Europa

apple_iphoneComisia Europeană (CE) investighează dacă Apple încearcă să scoată producători rivali de smartphone-uri de pe piaţa din Europa folosind tactici de vânzări anticoncurenţiale şi restricţii tehnice în privinţa iPhone, scrie Financial Times (FT), potrivit Gandul.info.

Apple se confruntă cu presiune în creştere din partea autorităţilor, după ce săptămâna trecută senatorii americani l-au audiat pe directorul general, Tim Cook, privind practicile companiei de a-şi reduce taxele folosind paradisuri fiscale.

Potrivit unor chestionare transmise săptămâna trecută de CE mai multor operatori de telefonie mobilă din UE şi văzute de FT, ancheta se concentrează pe termeni de distribuţie care ar putea favoriza Apple prin prevederea că niciun rival nu poate obţine condiţii mai bune de vânzare.

Investigaţia a fost declanşată în urma plângerilor unor operatori de telefonie mobilă şi se află încă într-o fază preliminară. Înainte de deschiderea unei anchete formale de abuz, Comisia trebuie să ajungă la concluzia că Apple are o poziţie dominantă pe piaţa smartphone din UE.

Sursa: Gandul.info
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *