CE anunţă deblocarea plăţilor pe programul POS CCE

johannes hahn gov.roComisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn (Foto) , l-a anunţat pe premierul român Victor Ponta că executivul comunitar a luat decizia deblocării plăţilor pe Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), a declarat marţi, la Bruxelles, purtătoarea de cuvânt a înaltului oficial european, Shirin Wheeler.

Comisarul Hahn a declarat: “Serviciile  Comisiei au decis deblocarea programului în urma măsurilor comprehensive de eliminare a deficiențelor, întreprinse de autoritățile române. Solicitările de rambursare pot fi din nou procesate, iar investițiile de acest tip, atât de valoroase pentru România, pot continua. Astfel, ne putem concentra acum mai mult asupra planificării pentru perioada următoare de finanțare.

CE anunțase la sfârşitul lunii iunie că a început pregătirile pentru o decizie de suspendare a POS CCE, întrucât autorităţile române nu luaseră măsurile solicitate şi nu efectuaseră acţiunile de corecţie solicitate de serviciile sale.

Sursa: Comunicat CE
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *