CE: Economia zonei euro se va contracta cu 0,3% în 2012

Economia zonei euro se va contracta în acest an cu 0,3%, potrivit prognozei anunţate de Comisia Europeană, scrie BBC potrivit Puterea.ro. Produsul Intern Brut cumulat al celor 17 state ale eurozonei va scădea în 2012, urmând să crească apoi cu 1%, în 2013, se arată în prognoza recent emisă de Comisia Europeană.

Comisarul European pentru Economie şi Afaceri Monetare, Olli Rehn, a precizat că „revenirea economică” este în grafic, în privinţa zonei euro. Acesta a adăugat însă, că„situaţia economică rămâne una fragilă, cu disparităţi majore care persistă în rândulstatelor membre”.

Economia tuturor celor 27 de state ale zonei euro se va menţine la un nivel 0, predicţia pentru anul 2013 fiind de creştere cu 1,3%. Agenţia europeană de statistică Eurostat va lansa pe 15 mai primele date privind starea economică a statelor europene din primul trimestru al acestui an, urmând să confirme reintrarea în recesiune a statelor din zona euro. „Activitatea economică din UE s-a contractat în ultimul trimestru din 2011 şi este estimat că se va întâmpla acelaşi lucru şi în primul trimestru din 2012”, se arată într-uncomunicat al CE.

Sursa: Puterea.ro
Foto:  gandeste.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *