CE: Emisiile de gaze cu efect de seră au scăzut cu 2% anul trecut

gaze cu efect de seraEmisiile de gaze cu efect de seră ale instalațiilor care participă la schema UE de comercializare a certificatelor de emisii (EU ETS) au scăzut cu 2% anul trecut, potrivit informațiilor notate în registrul Uniunii.

Connie Hedegaard, comisarul pentru politici climatice, a declarat: „Vestea bună este că emisiile au scăzut din nou în 2012. Vestea proastă este că dezechilibrul dintre cerere și ofertă a continuat să se agraveze, în mare parte din cauza unei utilizări record de credite internaționale. La începutul etapei a treia, se observă un excedent de aproape două miliarde de certificate. Aceste fapte subliniază necesitatea ca Parlamentul European și Consiliul să acționeze rapid asupra înghețării cotelor.”

EU ETS cuprinde peste 12 000 de centrale electrice și instalații de producție în cele 27 de state membre, Norvegia și Liechtenstein, precum și, începând din 2012, emisiile companiilor aeriene care operează zboruri între aeroporturile din aceste țări și către zone strâns legate. Emisiile verificate de gaze cu efect de seră provenite de la instalațiile staționare1 au continuat să scadă, ajungând la 1 867 miliarde de tone de echivalent CO2 în ultimul an, cu aproximativ 2 % sub nivelul din 2011 pentru instalații. Emisiile verificate raportate de companiile aeriene se ridică la aproape 84 milioane de tone.

Sursa: ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.