CE extinde perioada destinata consultarilor publice

Incepand cu data de 1 ianuarie, Comisia Europeana pune la dispozitia cetatenilor, intreprinderilor si organizatiilor neguvernamentale, o perioada de timp de cel putin 12 saptamani pentru a formula observatii cu privire la proiectele de noi politici si acte legislative, comparativ cu perioada utilizata anterior, de 8 saptamani, anunta EurActiv.ro.

Acest lucru va facilita implicarea cetatenilor europeni in elaborarea politicilor UE dintr-un stadiu incipient al acestora.

Comisia a introdus, de asemenea, un serviciu de alerta pentru initiativele in curs de pregatire: organizatiile care se inscriu in registrul de transparenta se pot abona la acest serviciu de alerta pentru a obtine din vreme informatii cu privire la foile de parcurs ale initiativelor noi, din domeniile care ii intereseaza, cu aproximativ un an inainte de adoptarea acestora.

Comisia spera ca prin prelungirea perioadei de consultare si prin intermediul noului serviciu de alerta se va asigura o participare sporita in cadrul consultarilor sale, in special din partea acelor grupuri care pana in prezent au fost slab reprezentate.

Sursa articol: EurActiv.ro

Sursa foto: recolta.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.