Ce ii transmite președintele Băsescu Papei Francisc

traian basescuPreşedintele Traian Băsescu a transmis, joi, un mesaj de felicitare Papei Francisc, cu prilejul alegerii acestuia, ca Suveran Pontif, exprimandu-si increderea in dezvoltarea relatiilor dintre Romania si Sfantul Scaun.

Vă prezentăm textul mesajului, asa cum este redat de site-ul Administratiei Prezidentiale:

„Sanctitatea Voastră,
Îmi revine onoarea de a Vă adresa în numele poporului român cele mai calde felicitări cu prilejul alegerii istorice a Sanctității Voastre ca Episcop al Romei, Succesor al Apostolului Petru și Suveran Pontif al Bisericii Catolice.
Este un moment de mare însemnătate din viața Bisericii Catolice, pe care am deosebita bucurie de a-l saluta solidar cu credincioșii catolici din România și din întreaga lume, și cu deplina încredere în dezvoltarea relațiilor existente între România și Sfântul Scaun pe temeiul valorilor comune și în spiritul dialogului fratern dintre creștinii catolici și ortodocși, inspirat și susținut de predecesorii Sanctității Voastre, Fericitul Ioan Paul al II-lea și Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea.
Îmi exprim, totodată, convingerea în continuarea cooperării noastre pentru promovarea demnității persoanei umane, precum și pentru construirea unei civilizații a binelui și a păcii, care să asculte vocea celor care au nevoie de solidaritate, de încredere și speranță.
Asigurându-Vă de profunda prețuire a României, Vă rog să primiți, Sanctitatea Voastră, urările de împlinire a înaltei și nobilei misiuni pe care o îndepliniți, sub semnul spiritual al Sfântului Francisc, în Biserica Catolică și pentru întreaga lume.”

Sursa: presidency.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.