CE nu mai dă bani pentru un program de desulfurare la termocentrale, deşi în 2008 a avizat programul

Comisia Europeană a comunicat Ministerului Economiei că nu mai este de acord să cofinanţeze un program de 127 milioane euro pentru activităţi de desulfurare la termocentrale, deşi în 2008 a avizat schema de ajutor de stat, a declarat Alexandru Săndulescu, director în Ministerul Economiei, potrivit mediafax.ro.

“Avem o schemă de ajutor de stat pentru desulfurări. Săptămâna trecută, Comisia Europeană ne-a spus că nu se poate aproba schema, deci să uităm de aceşti bani, deşi Comisia a avizat schema în 2008. Singura lor justificare a fost:: «We have doubts» (avem îndoieli – n.r.)”, a afirmat Săndulescu, luni, într-o conferinţă de presă.

Din această cauză, proiectele de desulfurare de la mai multe termocentrale sunt blocate.

“Termenele de conformare la cerinţele de mediu nu s-au modificat, ele sunt incluse în Tratatul de aderare (a României la UE – n.r.). Comisia Europeană a propus o soluţie alternativă, adică o altă schemă de ajutor de stat pe partea de mediu, dar prin asta s-ar obţine foarte puţini bani, practic, mai nimic”, a mai spus Săndulescu.

CE a impus termene care încep cu anul 2013, până la care trebuie redusă poluarea în termocentrale, iar în caz contrar unităţile ar putea fi închise.

Articolul a fost preluat de pe mediafax.ro si poate fi accesat aici.

Sursa foto: focus-energetic.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *