CE: Portugalia se află pe drumul cel bun, dar există în continuare riscuri

Reformele asumate de Portugalia în programul de ajutor financiar din partea troicii formate din UE, BCE şi FMI sunt pe drumul bun, în pofida persistenţei riscurilor şi dificultăţilor, dar creditorii se tem că ţara ar putea fi nevoită să ceară ajutor suplimentar, în cazul unor situaţii neprevăzute.

În general, programul este pe drumul cel bun, dar se menţin riscuri şi provocări importante“, se arată într-un raport al Comisiei Europene referitor la cea mai recentă evaluare efectuată de troică, în februarie, potrivit Mediafax.ro.

Reformele, aplicate în schimbul unui împrumut de 78 de miliarde de euro aprobat în mai 2011, au dus la intrarea ţării în recesiune şi, potrivit unor analişti, Portugalia ar putea fi nevoită să solicite sprijin suplimentar.

“Pentru moment, estimăm că programul va permite Portugaliei să revină pe pieţele financiare în 2013”, a afirmat Peter Weiss, director adjunct al misiunii CE în Portugalia, în timpul unei conferinţe de presă la Bruxelles.

“Mediul european, ajustările efectuate de guvernele europene joacă un rol important în contextul general”, a precizat oficialul european.

Mai multe informatii aici.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: portuguesecitizenship.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.