CE solicită elaborarea de politici “orientate spre viitor” în materie de migraţie

cecilia malmstromComisia Europeană (CE) consideră că este necesară o mai bună gestionare a politicilor în materie de imigraţie legală şi a politicilor de integrare şi o gestionare mai modernă şi mai eficientă a fluxurilor călătorilor la frontierele externe ale UE.

Este necesară, de asemenea, intensificarea luptei împotriva traficului de persoane și o mai bună abordare a imigrației neregulamentare, garantându-se, în același timp, respectarea drepturilor fundamentale ale imigranților și ale solicitanților de azil.

„Suntem pe cale de a institui un sistem european comun de azil care asigură protecția persoanelor celor mai vulnerabile și solidaritatea cu acestea. Multe dintre aceste persoane sunt foarte calificate și trebuie să li se ofere posibilitatea de a-și valorifica pe deplin potențialul în țările gazdă. Același lucru este valabil și pentru alte grupuri de migranți”, a declarat Cecilia Malmström (FOTO), comisarul pentru afaceri interne. „Modalitatea noastră de a aborda migrația trebuie să reflecte prioritățile noastre comune și nevoile noastre viitoare. Elaborarea de politici orientate spre viitor și spiritul de inițiativă politică pot, cu siguranță, să transforme migrația într-o forță dinamică a creșterii și a progresului”, a adăugat aceasta.

Detalii AICI.

Sursa: ec.europa.eu
Foto: ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.