Ce vor europarlamentarii de la presa? Dar jurnalistii de la politicienii europeni?

20100601_Communication-in-crisis_0091-300x199Ce vor parlamentarii, altceva decat bani si putere? Poate si Imagine? Poate si din acest motiv, dar mai ales pentru ca “Atitudinea schimba viitorul”, dupa cum suna sloganul blog-ului eurodeputatului Catalin Ivan, saptamana trecuta, jurnalistii romani din presa centrala au avut ocazia sa discute la Bruxelles chiar cu alesii. Ma rog, cu cativa dintre ei, printre care europarlamentarii romani Corina Cretu, Petru Luhan, Sabin Cutas, un europarlamentar spaniol si altul danez, liberal, fost jurnalist.

Dupa 25 de ani de presa, Morten Lokkegaard a ajuns in Parlamentul European si incearca sa gaseasca noi metode de a atrage jurnalistii de partea Europei Unite. Sau macar sa ii convinga de interesul pe care ar trebui sa il arate stirilor de interes european. Una dintre solutiile, ce e drept, relativ controversate, identificate de Lokkegaard in recentul sau raport pe aceasta tema, ar fi platirea unor jurnalisti care sa scrie stiri despre actualitatea europeana.

Cei peste 50 de jurnalisti adusi la Bruxelles la initiativa lui Catalin Ivan au asistat la discursurile oficialilor europeni, dupa care, unii dintre ei, au declansat tirurile reprosurilor. Cele mai multe vizau de fapt echipele de comunicatori ale europarlamentarilor, care nu sunt in stare sa transmita comunicate atractive si interesante pentru presa, care apoi este acuzata ca nu reflecta activitatea institutiilor europene.

Nu stiu ce parere aveti dumneavoastra, dar pentru ca dl Catalin Ivan a avut aceasta initiativa, cred ca merita felicitari. Pentru ca din modestie sau nu a preferat sa isi lase mai mult invitatii sa vorbeasca, am decis sa il invit din nou la emisiune, pentru a ne spune in direct cum ar trebui sa prezinte jurnalistii activitatea sa si a colegilor sai europarlamentari.

Astept sugestii de la voi pentru intrebarile adresate dlui Ivan.

Ce concluzii atras europarlamentarul cititi aici-http://blog.catalinivan.ro/parlamentul-european/2010/06/02/politicienii-trebuie-sa-invete-limba-celor-care-i-au-votat/

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.