Ce vreti de la UE? COMISIA EUROPEANA asteapta raspunsul vostru pana pe 9 septembrie

 Cetățenii români pot transmite Comisiei Europene până la data de 9 septembrie ce vor de la Uniunea Europeană  în anii următori răspunzînd la întrebarea Cum arată UE în care ați dori să trăiți în 2020?

Click aici pentru a completa formularul care va ajunge la Comisie.

Până în prezent, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei, care a intrat în posesia caleaeuropeana.ro, peste 5000 de europeni au completat deja chestionarul online. România se află pe locul 7 într-un clasament al națiunilor după Franta, Italia, Spania, Germania, UK și Polonia.

„Criza actuală a declanșat o dezbatere publică foarte necesară privind direcția în care se îndreaptă Europa. Pentru ca uniunea economică și monetară să devină cu adevărat ireversibilă și pentru a se recâștiga încrederea, este important să li se ofere cetățenilor și întreprinderilor posibilitatea de a avea o perspectivă asupra modului în care va arăta Europa în 2020. Constat cu satisfacție că, în acest context, propunerile de «uniune politică», «federație europeană» sau chiar de «State Unite ale Europei» au devenit din nou un subiect de dezbatere”, a declarat dna Viviane Reding, vicepreședinte al Comisiei și comisar UE pentru justiție, drepturi fundamentale și cetățenie.

Din consultarea publică lansată de Comisie reiese că există un interes puternic privind această dezbatere. Sunt plăcut surprinsă în special de faptul că majoritatea răspunsurilor au fost primite de la tineri europeni. Am convingerea fermă că, pentru a ieși din criză, avem mai mult, și nu mai puțin nevoie de Europa. În acest sens, este necesar să cunoaștem opinia cetățenilor noștri. La urma urmei, esența Europei constă în drepturile, preocupările și viitorul lor. Prin urmare, cetățenii sunt cei care ar trebui să ne ghideze în drumul nostru spre o Europă mai puternică și mai integrată.”

În consultarea lansată de Comisie „Drepturile dumneavoastră, viitorul dumneavoastră” cetățenii sunt întrebați, de asemenea, care sunt obstacolele efective pe care le întâlnesc în viața de zi cu zi atunci când își exercită drepturile în calitate de cetățeni ai UE sau atunci când doresc să se bazeze pe drepturile fundamentale consacrate în legislația UE. Comisia dorește să afle care sunt dificultățile pe care le întâmpină europenii atunci când călătoresc în Europa, când se mută în străinătate, când votează sau când candidează la alegeri ori atunci când efectuează cumpărături online. Răspunsurile primite vor fi utilizate direct în agenda de politică a Comisiei pentru următorii ani și va constitui baza pentru Raportul din 2013 privind cetățenia UE, care urmează să fie prezentat la 9 mai 2013, cu ocazia Zilei Europei de anul viitor.

La 9 mai, dată la care se sărbătorește Ziua Europei, Comisia Europeană a invitat cetățenii din întreaga Uniune Europeană să contribuie la stabilirea agendei de politică pentru anii următori și la conturarea viitorului Europei (IP/12/461). Până la 9 septembrie, toți europenii își pot exprima părerea cu privire la întrebări precum „În ce direcție ați dori să se îndrepte Uniunea Europeană în viitorul apropiat? Cum arată Uniunea Europeană în care ați dori să trăiți în 2020?”

Foto: Comisia Europeana (Facebook)

Share daca ti-a placut articolul:

2 Responses to Ce vreti de la UE? COMISIA EUROPEANA asteapta raspunsul vostru pana pe 9 septembrie

  1. Sever Avram 17/08/2012 at 14:20

    tocmai cand se pregateau sa ne excluda sa intram ??

    Reply
  2. georgescu viorel 27/08/2012 at 05:35

    respectarea suveranitatii,independentei si integritatii teritoriale

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *