Creditorii au acceptat reducerea datoriei Greciei. Preschimbarea va deveni obligatorie şi pentru cei care au refuzat

Investitori privaţi care deţin obligaţiuni ale statului elen în valoare de 172 miliarde euro, din totalul de 206 de miliarde euro, au acceptat preschimbarea datoriei, au anunţat autorităţile de la Atena, potrivit Mediafax.ro, precizând că preschimbarea va deveni obligatorie pentru toţi creditorii privaţi ce deţin titluri sub incidenţa legii din Grecia.

Grecia a primit acceptul pentru preschimbare de la investitori ce deţin obligaţiuni de 152 miliarde de euro sub incidenţa legii elene, 85,8% din totalul de 177 de miliarde de euro, potrivit unui comunicat al Ministerului de Finanţe din Grecia.

La oferta de preschimbare au participat şi investitori cu obligaţiuni sub incidenţa legii elene care au refuzat să accepte. Obligaţiunile acestora reprezintă 5,3% din totalul de 177 miliarde de euro.

“În numele Greciei, vreau sa mulţumesc creditorilor care ne-au susţinut programul ambiţios de reformă şi ajustare şi au suportat împreună cu poporul elen sacrificiile din acest proces istoric”, a declarat ministrul de Finanţe, Evangelos Venizelos.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: mindmillion.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *