Cel mai mare proiect arheologic din România: Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei vor fi restaurate

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei va coordona, timp de patru ani, un program de cercetare şi restaurare a cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei, fiind cel mai mare proiect arheologic derulat în România până în prezent, transmite corespondentul Mediafax, potrivit Gandul.info.

În 2012, săpăturile de la Sarmizegetusa Regia au primit o finanţare de 3 milioane de lei,, iar pentru 2013 calendarul cercetărilor cuprinde zona Piatra Roşie, Costeşti, Blidaru şi Cetăţuie.

“Programul se va desfăşura pe o perioadă de patru ani, timp în care se vor efectua cercetări arheologice sistematice şi pluridisciplinare în cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, monumente înscrise pe lista patrimoniului UNESCO. De asemenea, se va urmări realizarea unei diseminări cât mai eficiente a rezultatelor cercetărilor atât printre specialişti, cât şi în rândul publicului larg. Dorinţa noastră este ca acest important program de cercetare să devină un model, în conformitate cu valoarea vestigiilor şi statutul UNESCO al monumentelor antice din zona Munţilor Orăştiei”, se arată în comunicat.

Sursa: Gandul.info
Foto:  http://ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *