Summitul UE şi al Comunităţii din America Latina si Caraibe (CELAC): Crearea de alianţe pentru investiţii si dezvoltare durabilă, 26-27 ianuarie 2013

CELAC2013Liderii UE se vor afla în Santiago, Chile, în perioada 26-27 ianuarie pentru un summit cu omologii lor din America Latina si Caraibe, având ca temă „Alianţa pentru Dezvoltare Durabilă: Promovarea investiţiilor privind calitatea socială şi mediul”.

Reunind dimensiunile economice, sociale şi de mediu ale parteneriatului bi-regional, summitul va da un nou impuls cooperării şi construirii unor pozitii comune în ce privesc problemela globale si provocările comune.

Discuţiile din timpul summitulu se vor referi si la evoluţiile politice şi la problemele cruciale cu care se confruntă în prezent UE şi ţările din America Latină şi Caraibe.

UE va fi reprezentată la summit de către preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy şi de către preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

 Un nivel ridicat de participare este asteptat, de asemenea, din partea tuturor statelor membre ale UE şi a liderilor din America Latina şi Caraibe. Summitul va fi găzduit de preşedintele chilian, Sebastian Piñera, care deţine în prezent preşedinţia CELAC.

Summitul va fi pregătit de o reunine a ministrilor de externe din 25 ianuarie, co-prezidată de Catherine Ahton, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe si securitate si de ministrul de externe chilian, Moreno Alfredo.

 

Pentru mai multe informatii puteti accesa:

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-13-23_en.htm

http://eeas.europa.eu/chile/index_en.htm
http://eulacfoundation.org/category/tipo-de-evento/summit-preparations

Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.