Cele mai importante masuri pentru agricultori anuntate de comisarul Ciolos

Site-ul EurActiv.ro posteaza lista schimbarilor in agricultura:

peste 300 de ferme mari ar urma sa fie afectate de limitarea subventiilor in agricultura la suma de 300.000 de euro, potrivit noului proiect de revizuire a PAC.
– Romania sau orice stat membru unde se aplica plafonarea in fermele mari nu pierde niciun euro.
– platile directe pentru agricultorii romani urmeaza sa creasca in continuare, pana in 2020, cu circa 3 miliarde de euro

acestei sume i se vor adauga si alocari din Programul de Dezvoltare Rurala, care va fi adoptat pana la sfarsitul lui 2013.

nivelul subventiei la hectar va putea ajunge la 200 de euro -nivelul maxim- inca din 2018.

– in 2020 fermele care ar fi afectate de aceasta plafonare ar fi cele care ar depasi undeva 2.200-2.300 de hectare (peste 300 de ferme)

s-a propus propus ca banii care sunt degajati din plafonare sa mearga pe o masura de investitii, de modernizare, de introducere a inovarii

Comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, a prezentat miercuri, 12 octombrie, planurile de reforma a Politicii Agricole Comune (PAC) din 2014. Potrivit oficialului, propunerile sale pentru revizuirea politicii agricole a Uniunii Europene din 2014 reprezinta o reforma profunda, in pofida apelurilor de a reduce drastic cheltuielile agricole ale blocului comunitar. Proiectul mentine cheltuielile la un nivel apropiat de cel actual, de 55 miliarde de euro pe an pana in 2020.

Dacian Ciolos a acordat un interviu celor de la Hotnews.ro.

Il puteti urmari mai jos.

Sursa articol: EurActiv.ro., Hotnews.ro

Sursa foto: bzi.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *