Centrul pentru Economie: sunt sanse de 60% ca o tara sa paraseasca zona euro in 2012

Probabilitatea ca moneda unică europeană să se dezintegreze în următorul deceniu a devenit tot mai mare, este de părere Centrul pentru Economie şi Cercetare în Afaceri (Centre for Economics and Business Research – CEBR), potrivit Capital.ro.

În acest moment se pare că 2012 va fi anul în care moneda euro îşi va începe prăbuşirea. Nu este o certitudine, noi estimăm o probabilitate de 60% ca până la sfârşitul anului cel puţin o ţară să părăsească zona euro“, a declarat Douglas McWilliams, directorul executiv al CEBR, indicând că statul elen are cele mai multe şanse să fie acea ţară, fiind urmat de Italia.

A devenit tot mai clar în ultimul an că o soluţie politică necesară pentru supravieţuirea euro este practic imposibilă. Pentru ca euro să supravieţuiască pe termen lung este nevoie ca ţările să fie suficient de competitive pentru a avea creştere economică şi să îşi poată plăti datoriile“, a adăugat McEilliams citat de Daily Telegraph si preluat de Capital.ro.

El a adăugat că lipsa de creştere economică reprezintă cel mai probabil element care va duce la prăbuşirea monedei euro.

Sursa articol: Capital.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.