Cercetătorii de la CERN, convinşi 99% că au descoperit “particula Dumnezeu”

bosonul-higgsCercetătorii de la CERN au anunţat că particula descoperită în iulie anul trecut este, în proporţie de 99%, bosonul Higgs, supranumită „particula Dumnezeu”, scrie nbcnews.com, potrivit Gandul.info.

În urmă cu opt luni, fizicienii de la CERN au anunţat că au descoperit o particulă despre care credeau că ar fi bosonul Higgs sau una cu rol asemănător. Acum, după ce au analizat toate datele oferite de accelerator, au ajuns la concluzia că aceasta este, foarte probabil, „particula Dumnezeu”.

„Rezultatele, după ce am analizat toate datele, sunt extraordinare, mie îmi este clar că discutăm despre bosonul Higgs. Totuşi, mai este mult până vom descoperi ce tip de boson Higgs este cel descoperit”, a declarat cercetătorul Joseph Incandela.

Existenţa bozonului Higgs a fost prezisă în 1964, de către fizicianul scoţian Peter Higgs. Această particulă, denumită de multe ori şi “particula Dumnezeu”, ar fi un semnal clar al faptului că oamenii de ştiinţă au înţeles procesul care generează masa particulelor elementare.

Sursa: Gandul.info
Foto:  descopera.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.