Cererea de forță de muncă în Europa, în creștere ușoară pentru profesioniști

În pofida unei creșteri modeste a numărului de locurile de muncă vacante, în special în sectoarele educației, sănătății, afacerilor și administrației, cererea de recrutare a stagnat în al doilea trimestru al anului 2012, arată European Vacancy Monitor, ediția din februarie.

labour demandNumărul de posturi publice a rămas stabil, în timp ce posturile vacante din agențiile de ocupare temporară  a forței de muncă  a scăzut din nou în a doua jumătate a anului 2012. O scădere de 4% în activitatea de angajare generală indică stagnarea recrutărilor și perspective mai sărace în ce privește posibilitatea de angajare a șomerilor.

Cu toate acestea, o creștere combinată în cererea de forță de muncă (+2,4%) și angajare (+4,8%) este evidentă pentru profesioniști, în special în domenii precum administrație, educație, afaceri și inginerie.

Potrivit numarul din februarie al Buletinului european privind mobilitatea locurilor de muncă, pe baza posturile vacante publicate pe portalul EURES (la data de 1 februarie 2013), cele mai bune oportunități de locuri de muncă sunt disponibile pentru:

  • Profesioniști din finanțe și vânzări
  • Vânzători
  • Menaj și restaurante
  • Servicii de îngrijire și asimilate
  • Profesioniști asociați domeniului sănătății moderne, cu excepția asistenței medicale

 

Sursa: ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.