Cerşetorii români, vizaţi de poliţia pariziană

Cerşetoria “agresivă” este în vizorul noului prefect al poliţiei din Paris, Bernard Boucault, care a renunţat la arestarea cerşetorilor, vizându-i direct pe capii reţelelor care îi exploatează, strategie care a dat rezultate în alte regiuni ale Franţei.

În şase luni, poliţiştii parizieni au întocmit 2.000 de procese verbale în cartierele Champs-Elysees, în marile magazine şi la muzeul Louvru, dar amenzile nu au fost plătite, fiind vizaţi în special cerşetorii români, relatează postul de radio Europe 1, potrivit Mediafax.

De asemenea, efectul disuasiv al acestui dispozitiv pare limitat: unii au fost arestaţi de 90 de ori, fără a se lua vreo decizie de repatriere, neputând invoca tulburarea ordinii publice, potrivit judecătorilor.

Cerşetorii sunt “persoane determinate de şefii lor şi de mizeria în care se află, obligaţi să doarmă pe materiale recuperate din gropile de gunoi, în gurile de evacuare a apelor pluviale, în maşini abandonate”, potrivit comisarului Guffon, citat de postul de radio Europe 1. “Aceşti oameni au fost obligaţi să ramburseze datorii contractate în străinătate. De exemplu: pentru 1.000 de euro împrumutaţi, trebuiau să rambursese 10.000 de euro sub presiune şi ameninţare”, adaugă acesta.

“Sistemul de clan” va fi distrus de poliţia judiciară pentru a reduce cât mai mult “cerşetoria agresivă”, iar poliţiştii vor multiplica în această vară patrulele în staţiunile balneare pentru a evita escrocheriile legate de actele de caritate sau falsele petiţii.

Foto: blog.nouadreapta.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *