China a decretat româna limbă de circulaţie internaţională

Ambasadorul Romaniei la Beijing, Romulus – Doru Costea, a primit, miercuri, un cadou special din partea fostului presedinte chinez Jiang Zeming, constand in ultima lucrare editoriala personala, intitulata ‘Limba romana, 800 de fraze’, aparuta in seria ‘Manualul de limbi straine pentru cadrele de conducere’, ingrijit de Ministerul Chinez de Externe. Jiang Zeming a scris pe cartea oferita oficialului roman: ‘Ofer aceasta lucrare ambasadorului Doru Costea. Cu inalta consideratie, Jiang Zeming’, informează Jurnalul Național.

Ca semn de pretuire a relatiilor traditionale dintre Romania si R.P. Chineza, fostul lider chinez a decis sa includa limba romana intre cele mai apreciate limbi de circulatie internationala utilizate in China, alaturi de engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, rusa, japoneza si araba.

Fostul presedinte chinez Jiang Zeming este vorbitor a mai multor limbi straine intre care si romana, fiind un pasionat al poeziei eminesciene. In anii ‘70, acesta a fost prezent in Romania in cadrul unor proiecte economice, a revenit in 1985 in calitate de ministru al industriei electronice, iar in 1996 a efectuat o vizita de stat in calitate de presedinte al R.P. Chineze.

Volumul in limba romana cuprinde informatii despre istoria si cultura Romaniei, despre relatiile bilaterale dintre cele doua tari, dar si opere semnate de mari nume ale culturii romane intre care Mihai Eminescu, George Cosbuc, Vasile Alecsandri etc.

Sursa articol: jurnalul.ro
Sursa foto:  globalspin.blogs.time.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.