China anticipează o recesiune mondială de lungă durată

La nivel mondial va avea loc cu certitudine o recesiune de lungă durată, iar China trebuie să se concentreze pe problemele interne, a declarat duminică vicepremierul chinez Wang Qishan, potrivit mediafax.

“Singurul lucru de care putem fi siguri, într-o mulţime de incertitudini, este că recesiunea mondială provocată de criza financiară internaţională va fi cronică”, a afirmat Wang, citat de agenţia chineză Xinhua.

Comentariile lui Wang sunt cele mai pesimiste estimări făcute vreodată de un oficial chinez despre economia mondială, iar îngrijorarea autorităţilor de la Beijing referitoare la înrăutăţirea mediului economic mondial s-ar putea transpune într-o politică de susţinere a dezvoltării interne.

“În privinţa ţării noastre, care depinde mult de exporturi, trebuie să vedem clar situaţia şi să ne rezolvăm propriile probleme”, a spus Wang.

Banca centrală a Chinei, care face uneori raportări lui Wang, răspunzător de sectorul financiar, a anunţat săptămâna trecută că este pregătită să regleze politica monetară, dacă este nevoie.

Sursa articol: mediafax

Sursa foto: renne.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *