China ar putea investi o parte din rezervele valutare uriaşe în infrastructura din SUA

China ar putea investi o parte din rezervele valutare uriaşe, de 3.200 miliarde de dolari, pentru investiţii în infrastructura Statelor Unite, precum reţelele de transport, inclusiv cele feroviare, a declarat vineri ministrul Comerţului, Chen Deming, potrivit mediafax.ro.

“Statul chinez nu vrea să mai investează prea mult în datorii guvernamentale americane. Vrem să transformăm aceşti bani în investiţii”, a spus Chen ambasadorului SUA în China, Gary Locke, şi mai multor oameni de afaceri americani.

Chen nu a detaliat cum ar putea China să se folosească de rezervele valutare pentru a investi în sistemele de infrastructură din SUA.

“Infrastructura americană are nevoie, în unele domenii, de reconstrucţie, spre exemplu, reţeaua de electricitate şi cele de transport, inclusiv căile ferate”, a arătat oficialul chinez.

El a adăugat că astfel de investiţii pot contribui la rezolvarea problemei şomajului din Statele Unite.

Potrivit analiştilor, circa 70% din rezervele valutare ale Chinei au fost investite în active denominate în dolari, inclusiv în titluri ale Trezoreriei SUA, în pofida eforturilor autorităţilor de la Beijing de a diversifica plasamentele.

Sursa articol: mediafax.ro

Sursa foto: autoblog.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *