China împrumută Europa Centrală şi de Est cu 10 mld $ pentru a fi investiţi în infrastructură

China va înfiinţa o linie de credit de 10 miliarde dolari pentru proiecte de infrastructură în Europa Centrală şi de Est şi un fond de 500 milioane dolari pentru investiţii în regiune, a declarat, joi, premierul chinez, Wen Jiabao, potrivit Mediafax.

Premierul, aflat în Polonia în cadrul unei serii de vizite în Europa, a afirmat că situaţia economiei globale s-a îmbunătăţit în acest an, dar recuperarea este încă fragilă.

“Situaţia economiei mondiale a arătat unele îmbunătăţiri în acest an, dar baza unei recuperări este fragilă şi există, încă, incertitudini încă mari”, a spus Wen, la un forum economic la Varşovia, la care au participat reprezentanţi ai statelor din Europa Centrală şi de Est, inclusiv premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

China va creşte importurile din statele Europei de Est pentru a ajuta la rezolvarea dezechilibrelor comerciale, a afirmat oficialul chinez.

“Partea chineză înţelege temerile între ţările din Europa de Est în privinţa dezechilibrelor comerciale şi va majora importurile din acele ţări”, a declarat el. Wen a făcut parte din delegaţia care a însoţit ultima vizită a unui premier chinez în Polonia, în 1987.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *