China: Nu vom discuta despre bani la G20

Ministrul adjunct de finanţe chinez, Zhu Guangyao, a declarat că la sumitul G20 care se va desfăşura în Franţa la începutul lunii noiembrie nu se va lua în discuţie capitalizarea Instrumentului European pentru Stabilitate Financiară (FESF), informează agenţia Xinhua, conform capital.ro.

În plus, acesta a mai precizat că la acest summit nu se va aborda nici subiectul cumpărării de bonduri europene.

Oficialul chinez a declarat că din moment ce zona euro a amânat discutarea modalităţilor de finanţare a FESF pentru sfârşitul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie, la întâlnirea G20 nu se va discuta despre injectarea de fonduri în această facilitate. El a mai precizat că există deja o contribuţie a Chinei în cadrul FESF.

Summitul de la Cannes se va concentra în schimb pe subiecte cum ar fi promovarea creşterii globale şi menţinerea stabilităţii pe piaţa mondială. Se vor aborda şi teme precum reforma sistemului monetar internaţional, supravegherea tranzacţiilor financiare, controlul fluctuaţiilor de preţ ale materiilor prime şi problema dezvoltării.

Liderii din Uniunea Europeană şi din zona euro au convenit miercuri să anuleze o parte din datoria Greciei, să extindă fondul de salvare a zonei euro la 1.000 de miliarde de euro şi să recapitalizeze băncile europene. Dar ei nu au hotărât cum vor pune în aplicare aceste măsuri şi nici de unde vor proveni resursele financiare, aceste probleme urmând să fie examinate de miniştrii de finanţe din UE şi din zona euro care se vor reuni la începutul lunii noiembrie.

Articolul a fost preluat de pe capital.ro.

Sursa foto: english.cntv.cn

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *