China: Mai mulţi oficiali de înalt rang au fost arestaţi pentru corupţie

Un scop declarat al noului lider chinez Xi Jinping este eliminarea corupţiei, iar cruciada pe care acesta a început-o în luna noiembrie, atunci când a preluat frâiele Partidului Comunist, a început să dea roade. Zeci de persoane au fost arestate pe motiv că deţin prea multe proprietăţi, că au primit mită sau că au prea multe lucruri de valoare, relatează Adevarul.ro.

Chiar luni, autorităţile chineze au arestat un fost înalt funcţionar al administraţiei din provincia Henan, după ce s-a descoperit că acesta avea în proprietate împreună cu familia sa nu mai puţin de 29 de locuinţe. Deşi a fost destituit în septembrie 2011, bărbatul a fost reţinut pentru corupţia abia după ce după ce mai mulţi internauţi au dezvăluit că fiica acestuia posedă 11 locuinţe.

Corupţia ar putea duce la „colapsul partidului şi la decăderea statului”, a reiterat Xi Jinping în mai multe discursuri pe care le-a ţinut din luna noiembrie încoace. Xi i-a îndemnat pe colegii săi de partid să înveţe din experienţele altor ţări unde „corupţia a jucat un rol important în conflictele care s-au dezvoltat în timp şi au dus la nemulţumire populară, nelinişte socială şi la răsturnarea celor aflaţi la putere”.

Mai multe informatii AICI.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *