China şi Japonia iau în calcul creşterea sprijinului financiar pentru zona euro

China şi Japonia au semnalat că iau în calcul creşterea sprijinului financiar privind fondurile de salvare ale FMI pentru a ajuta zona euro, scrie “The Telegraph”, potrivit Adevarul.ro.

Cele două state au anunţat că se vor consulta „foarte strâns” cu privire la această problemă, după ce Christine Lagarde, şeful FMI, a cerut membrilor să contribuie cu fonduri adiţionale de 500 de miliarde de dolari pentru a spori planurile de salvare.

Jun Azumi, ministrul japonez al Finanţelor, a declarat, în urma discuţiilor cu omologul său chinez, Xie Xuren, că cele două state iau în calcul suplimentarea fondurilor pentru a consolida baza financiară a FMI.

“Decât să luăm decizii în mod independent, mai degrabă am fost de acord să ne consultăm reciproc foarte atent. Deşi momentul critic al problemelor din Europa au trecut, noi nu putem fi optimişti”, a spus Jun Azumi.

„Este important pentru Japonia să ştie care este intenţia Chinei în acest sens, în timp ce China vrea, probabil, să-şi sporească influenţa politică în contextul în care vorbim de o creştere a contribuţiilor”, a declarat Tomoko Fujii, senior strateg la Bank of America Merrill Lynch, potrivit Bloomberg.

Sursa: Adevarul.ro
Sursa foto:  crossed-flag-pins.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *