China va reduce taxele pe profit ale firmelor străine cu până la 50%

China va tăia taxele pe profiturile firmelor străine care pot fi retrase din ţară cu până la 50% după ce reglementările fiscale au fost relaxate pentru a încuraja investiţiile străine, arată Adevarul.ro.

Această măsură se va aplica, de asemenea, dividendelor plătite de companiile listate pe bursa din China către acţionarii străini prin intermediul schemei Qualified Foregin Institutional Investor. În ambele cazuri, reducerea de taxe va fi valabilă doar pentru companiile şi acţionarii din ţările care au stabilit, deja, acorduri fiscale cu China, precum Marea Britanie, anunţă publicaţia financiară „Financial Times”, potrivit Adevarul.

Aceste măsuri vor ajuta companiile să economisească miliarde de dolari, fapt care va duce la repatrierea unei părţi mai semnificative a profiturilor înregistrate dar va şi încuraja aceste companii să investească mai mult pe piaţa chinezească, susţin experţii KPMG. Companiile americane, însă, nu vor putea beneficia de această măsură, ele fiind taxate la nivel global de către autorităţile americane.

„Situaţia economică generală din ultimii ani a făcut ca China să fie nevoită să creeze un mediu mai prietenos pentru investitorii străini”, a declarat Khoon Ming Ho, analist la KPMG China. „Aceste măsuri survin exact în perioada în care multe companii aplică pentru dreptul de a transmite dividendele de jumătate a anului”.

Această relaxare a politicii fiscale survine după aproape un an de consultări între autorităţile fiscale chinezeşti, experţi şi companii. Efectul acestora va fi o simplificare şi o creştere a rapidităţii procesului de reducere a taxelor plătite pe dividende de la 10% la 5%, în funcţie de ţara de reşedinţă a proprietarului.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: djcadchina.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *