Christian Noyer: “Marea Britanie merită să îşi piardă ratingul AAA înaintea Franţei”

Pe fondul unei tensiuni crescute între Franţa  şi Marea Britanie, după refuzul prim-ministrului britanic, David Cameron, de a accepta schimbările propuse de UE în tratatele europene, au existat atacuri directe din partea liderilor Franţei la adresa Marii Britanii, scrie Adevarul.ro.

Joi, Christian Noyer, guvernatorul Băncii Franţei a spus că Marea Britanie merită să îşi piardă  ratingul AAA înaintea Franţei. „ Ar trebui să înceapă prin a scădea ratingul Marii Britanii care are deficite şi datorii mai mari, inflaţie mai ridicată şi o rată de creştere economică mai mică decât a noastră”, a declarat Noyer, citat de postul de televiziune CNBC. „ Ar trebui să ne păstrăm ratingul AAA pentru că avem în continuare o economie foarte puternică şi nu credem că ne confruntăm cu mai multe probleme decât britanicii. Merităm să ne menţinem ratingul atâta timp cât şi Marea Britanie o face” a spus şi Philippe Waechter, director de cercetare economică la Natixis Asset Management, preluat de acelaşi post de televiziune.

„Schimbarea ratingului Franţei reprezintă o problemă reală pentru pieţe şi pentru investitori”, a declarat Philippe Waechter. Agenţia de rating Standard & Poor’s a pus sub supraveghe Franţa cu posibilitatea de reducere a ratingului, la începutul lunii acesteia.

Mai multe informatii: adevarul.ro

Sursa foto: thehypervigilantobserver.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *