Christine Lagarde: Economia mondială nu mai este pe marginea prăpastiei

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, consideră că economia mondială nu mai este “pe marginea prăpastiei”, cu semne de stabilizare în zona euro şi SUA, însă avertizează că nivelul ridicat al datoriilor statelor dezvoltate şi creşterea preţurilor petrolului ameninţă stabilitatea globală, potrivit agenţiei MEDIAFAX.

“Poate că economia globală este pe o traiectorie de revenire, dar nu este prea mult spaţiu de manevră şi nu este loc pentru greşeli”, a declarat Lagarde la Beijing, la China Development Forum.

Lagarde a afirmat că au început să apară semne de stabilizare datorită măsurilor luate în urma crizei financiare mondiale.

Ea consideră că indicatorii economici din SUA arată ceva mai bine, iar UE a făcut un pas important spre rezolvarea crizei datoriilor de stat, prin aprobarea celui de-al doilea acord de asistenţă externă pentru Grecia.

“Preţul ridicat al petrolului devine o ameninţare pentru creşterea economică globală. În al treilea rând, există un risc tot mai mare ca activitatea economică din statele emergente să încetinească pe termen mediu”, avertizează şeful FMI.

Oficialul a adăugat că autorităţile trebuie să rezolve problema şomajului în rândul tinerilor, iar statele dezvoltate trebuie să păstreze o politică fiscală echilibrată, să continue reformele din sectorul financiar, reformele structurale şi cele instituţionale pentru a repara pagubele lăsate în urmă de criză şi pentru a îmbunătăţi competitivitatea.

Articolul integral poate fi accesat aici.

Sursa articol: Mediafax
Sursa foto: en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.