Christine Lagarde, FMI: România nu numai că va supravieţui, dar o va duce şi mult mai bine

christine lagarde gov.roDirectorul general al FMI, Christine Lagarde, se află în Romania pentru două zile, miercuri urmând ca o misiune a Fondului să vină la Bucureşti pentru discuţii privind un nou acord de împrumut cu România.

Lagarde a declarat, într-un dsicurs suţinut la BNR, ca Romania va trece peste perioada economica dificila si ca “o va duce mult mai bine”.

“Cum credem noi ca se va indrepta lumea…Vazuta prin ochii FMI, este o crestere economica de 3,1%. Cifrele privind economia nu au fost revizuite pozitiv, dar au fost revizuite negativ foarte putin”, a spus Lagarde, aflata in vizita in Romania, citata de Jurnalul.ro.

“România a făcut progrese uriaşe din 1990 până acum. Nici nu vă daţi seama cât progres s-a făcut aici, ce eficientă a devenit România ca parte a Uniunii Europene”, consideră şefa FMI.

“Au existat si riscuri si incertitudini, dar a existat de asemenea curaj si determinare. Sa nu uitam ca a fost o perioada in care Romania a crescut cu viteze pe care doar China si India le atingea (…)  Prioritatea e sa luati in considerare transformarile structurale. Romania nu numai ca va supravietui dar o va duce si mult mai bine. Pe termen lung exista si alte reforme care sa ajute cresterea economica. Banii din transporturi si infrastructura trebuie cheltuiti foarte bine. Problema companiilor de stat e la fel, extrem de importanta. Tinerii trebuie ajutati. Ei reprezinta viitorul si llor ar trebui sa li se adreseze politicile macro. FMI va va fi intotdeauna un partener.”, a mai spus Lagarde.

 

Sursa: Jurnalul.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.