Cine ne salveaza si pe noi?

Pentru a nu stiu cata oara, liderii europeni se intalnesc. Iau decizii cruciale, salveaza Uniunea Europeana, salveaza Grecia, salveaza Euro. Pentru Romania, criza a reusit ceea ce momentul aderarii si chiar subiectul fondurilor nu facusera: presa a descoperit subiectele europene, altfel decat la categoria “stiri externe”. WOW!

Putem trece peste unele emisiuni in care moderatorii nici nu sunt in stare sa puna intrebari si peste invitatii buni la orice, care comenteaza pozele porno-profesoarei, relatia de cuplu MERKOZY si privirea prezidentiala la pachet cu rafuielile politice interne. Presa scrisa pare sa abordeze mult mai profesionist tematica europeana, iar mediul online ramane cel mai activ in domeniu.

Dezbaterea publica din Romania este prea afectata de subiectele politicii interne, putinii experti in tematica europeana sunt invitati rar la talk-show-ri, iar atunci cand apar sunt inconjurati de habarnisti care sufoca subiectele, le demonetizeaza si le arunca apoi la diverse, pentru a face loc iar bascaliei si cumetriilor traditionale transpartinice.

Ce va fi cu Europa? Ce va fi cu tara noastra? Daca vreti sa aflati, lecturati presa straina, urmati modelul capsunarilor, care au plecat dupa bani si uneori chiar dupa un plus de demnitate afara. Tot de afara poate vom afla si ce se intampla cu UE. Mai nou, iata, si ce va face Romania.

PS – ati observat cat de “prezenti” au fost in spatiul public euro-parlamentarii  nostri?

Dan Carbunaru

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *