Citigroup: Grecia are 90% şanse să iasă din zona euro în următorul an

Citigroup estimează că Grecia are 90% şanse să iasă din zona euro în următoarele 12-18 luni, cu consecinţe grave pentru restul statelor uniunii monetare, inclusiv dificultăţi economice prelungite, arată Mediafax.

Analiştii Citigroup consideră că ieşirea Greciei din zona euro ar putea avea loc în următoarele două-trei trimestre, transmite Bloomberg, potrivit sursei citate.

Cea mai probabilă dată pentru plecarea statului elen din uniunea monetară este 1 ianuarie 2013, potrivit unui raport al băncii.

“Ne aşteptăm la dificultăţi economice prelungite şi presiuni pe pieţele financiare în statele de la periferie, care se vor revărsa într-o nouă recesiune pentru zona euro, în acest an şi în următorul”, notează analiştii.

O misiune a oficialilor Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Centrale Europene se află în Grecia pentru evaluarea situaţiei economice şi financiare a statului.

Citigroup avertizează şi că Spania şi Italia vor intra probabil în acorduri de “bailout” înainte de sfârşitul acestui an.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  gandeste.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *