Adriana Săftoiu: „Eşti obligat să coabitezi cu cel pe care ţi-l dă cetăţeanul prin vot”

Fostul consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu şi fost deputat PNL, Adriana Săftoiu, consideră că preşedintele şi premierul României, indiferent de numele lor, trebuie să ajungă la maturitatea de a trece peste orgolii pentru a coabita, scrie Digi24, potrivit RomaniaLibera.ro.

Rugată să comenteze care este mesajul pe care România îl transmite, din nou, instituţiilor europene, ca urmare a faptului că preşedintele şi premierul vor merge săptămâna viitoare separat la întâlniri oficiale la Bruxelles, Săftoiu spune că forurile europene sunt deja obişnuite cu această practică a reprezentanţilor României.

„Din păcate, desigur, ei spun care este cauza, faptul că preşedintele şi premierul fac parte din partide diferite, dar asta nu justifică în niciun caz, probabil pentru ei, şi nici eu nu cred că susţin această explicaţie, pentru că e nevoie de ceea ce preşedintele spunea înainte de decizia Curţii Constituţionale, de o coabitare. Ceea ce se întâmplă nu e neapărat o coabitare, ci cel puţin nu se mai ceartă, ca să zic aşa”, adaugă Săftoiu.

„Nu e vorba numai de stabilitate, ci de o maturizare, dacă vreţi, a clasei politice (…) Eşti obligat ca politician să coabitezi cu acele formaţiuni pe care ţi le dă până la urmă cetăţeanul prin vot. (…)”, este de părere membrul PNL.

Sursa: RomaniaLibera.ro
Foto:  cdep.ro

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Adriana Săftoiu: „Eşti obligat să coabitezi cu cel pe care ţi-l dă cetăţeanul prin vot”

  1. Magda Carianopol 09/09/2012 at 19:04

    are fff multa dreptate Adriana!sa mai invete si altii din experienta ei

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *