Consilier prezidențial despre reprezentarea la Consiliul European: Nu știu să existe vreo solicitare din partea premierului

Disputa Ponta-Băsescu  pe scaunul României la Consiliul European este pe cale să reizbucnească. Dacă joi, la reuniunea informală de la Bruxelles, va merge preşedintele, Victor Ponta îşi pregăteşte terenul pentru Consiliul de la sfârşitul lunii noiembrie, atunci când se vor lua decizii legate de bugetul UE, au declarat pentru Gandul surse din Palatul Victoria.

Reaşezarea primului-ministru la masa liderilor UE nu intră însă şi în planurile de la Cotroceni. “Ca principiu, inclusiv pentru noiembrie, reţinem ce spune decizia Curţii Constituţionale, care n-are niciun fel de echivoc: reprezentatulul României este preşedintele”, susţine consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.

Ponta s-ar putea baza pe un detaliu din decizia recentă a Curţii Constiuţionale: posibilitatea negocierii cu preşedintele pentru a-i delega mandatul.

“Nu ştiu să existe vreo solicitare, vreun telefon până acum. N-am văzut din partea premierului decât declaraţii de intenţie, nu şi acţiuni. Coabitarea presupune colaborare din ambele părţi. Or, n-am văzut vreo dorinţă de colaborare, dar văd, în schimb, că există atacuri la adresa preşedintelui”, a comentat Lăzăroiu pentru Gandul.

Cititi materialul integral aici.

Sursa: Gandul.info
Foto:  presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.