Ponta face consiliu pentru bugetul UE fara presedinte şi cere delegare de la Cotroceni

Guvernul a decis constituirea unui consiliu care să stabilească poziţia României în negocierile din UE privind bugetul 2014-2020, structură condusă de primul-ministru, dar în care nu sunt incluşi membri ai Preşedinţiei, reprezentanţii altor instituţii putând participa doar dacă sunt special invitaţi, informează Gandul.info.

Consiliul va fi format din primul-ministru, toţi miniştrii cu excepţia celui al Apărării, precum şi preşedinţii Comisiei Naţionale de Prognoză şi Institutului Naţional de Statistică, conform unei hotărâri aprobate recent de Guvern.

Obiectivul Consiliului este stabilirea mandatului la nivelul Consiliului afacerilor generale privind negocierea şi formularea poziţiei României în contextul finalizării negocierilor legate de Cadrul Financiar Multianual şi cu privire la negocierea sumelor ce vor fi alocate în viitorul exercitţu bugetar al Uniunii Europene 2014-2020.

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, vineri, la Bruxelles, cu privire la faptul că premierul Ponta vrea delegare din partea şefului statului pentru participarea la următorul Consiliu European, el răspunzând: “Să ajungem până la următorul Consiliu. Îl aştept cu multă nerăbdare”. “Delegaţia va fi în acord cu nevoile de asistenţă pe care le voi avea”, a spus Băsescu.

Sursa: Gandul.info
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *