Coface Romania: Singura sansa de a avea crestere economica in 2012 este marirea gradului de absorbtie a fondurilor europene

Anul 2012 va fi unul greu pentru eco­nomia românească, într-un context european sumbru, cu recesiune în zona euro şi restrângerea creditului pe fondul recapitalizării băncilor străine prezente pe piaţa locală, considera Coface România, potrivit Jurnalul.

„Pe acest fond nefavorabil, com­pa­niile ro­mâ­neşti se vor confrunta cu o reducere a cererii la export, o de­teriorare a ac­ce­sului la finanţare, la care se va adă­u­ga un consum intern privat slab, pre­cum şi un nivel al in­vestiţiilor precar. Singura şansă pentru a avea creş­tere economică în 2012 este de a ve­dea o creştere semnificativă în zona in­vestiţiilor publice şi a gradului de ab­sorbţie a fondurilor europene. Fiind şi un an electoral, este important ca orice cheltuială să fie orientată spre creştere economi­că, şi să nu alimenteze eventuale de­ze­chilibre”, spu­ne Cristian Ionescu, şeful Coface România, Bulgaria şi Slovacia, citat de Jurnalul.

Sursa articol: Jurnalul.ro
Sursa foto: smart-villages.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.