Cofinantarea programelor regionale, nationale si internationale (COFUND) – Actiune Marie Curie a Programului PEOPLE PC7

Informatii legate de apel

Buget total apel: 110 Mil Euro

Termen limita: 15 februarie 2012, ora 17:00 Bruxelles.

COFUND asigura finantare suplimentara pentru programe de burse regionale, nationale si internationale, care sunt fie noi, fie in curs de derulare si care au ca obiectiv activitatile de formare in domeniul cercetarii si de dezvoltare a carierei.

Cine se poate inscrie

Solicitantii COFUND trebuie sa fie organisme publice sau private responsabile cu finantarea si gestionarea burselor sau a programelor de formare in domeniul cercetarii. Poate fi vorba despre ministere, institute de cercetare sau agentii, organizatii internationale, dar si despre alte organisme similare cu misiune publica, cum ar fi universitatile.

Ce teme pot beneficia de finantare?

Toate domeniile de cercetare si activitatile de formare in domeniul cercetarii sunt eligibile pentru finantare COFUND, cu conditia sa includa un element de mobilitate transfrontaliera. Programele COFUND pot acoperi mai multe domenii de cercetare sau se pot limita la un singur domeniu, cu o exceptie: nu pot fi finantate acele arii de cercetare acoperite de Tratatul EURATOM.

Tipuri de programe de burse eligibile

Programul trebuie sa fie deschis cercetatorilor experimentati (i.e cu titlu de doctor obtinut sau cu cel putin patru ani de experienta in cercetare) si sa includa cel putin un element de mobilitate transnationala (cum ar fi mobilitatea cercetatorilor care vin in si pleaca din UE sau o actiune de reintegrare a acestora pe piata europeana a muncii din domeniu).

Ce acopera finantarea prin COFUND

Programele eligibile primesc cofinantare pentru 40% din costurile aferente burselor, contributia maxima a UE pentru o singura organizatie fiind de 10 milioane de euro. Programele selectionate vor fi cofinantate pe o perioada de 24-60 de luni.

Evaluarea si selectia

Propunerile COFUND sunt selectionate printr-o examinare inter pares transparenta si independenta. Printre criteriile de evaluare se numara: accentul pus pe calitatea procesului de evaluare a aplicantilor, in special privind respectarea transparentei si a egalitatii de sanse, calitatea examinarii inter pares, capacitatea de gestionare, gradul de accesibilitate al procesului de inscriere si avantajele programului pentru dezvoltarea carierei cercetatorilor participanti. Pentru a acorda sanse egale tuturor propunerilor, programele existente si cele nou create vor fi evaluate in doua paneluri separate.

Exemple de utilizare a contributiei COFUND

  • lansarea unui nou program de burse transnationale
  • deschiderea unui program de burse existent catre mobilitate transnationala
  • cresterea numarului de burse transnationale ale unui program deja existent
  • imbunatatirea conditiilor de munca/cercetare ale bursierilor

Impact

Pâna in prezent, cca 100 de programe de burse insumând peste 760 Mil Euro au fost selectate, din care 305 Mil Euro au fost cofinantate prin COFUND, Programul PC7 People.

Cum va puteti inscrie aplicatia?

Informatiile necesare aplicantilor care doresc sa pregateasca si sa trimita o propunere pentru COFUND se gasesc in Ghidul aplicantului la adresa http://ec.europa.eu/research/participants/portal/page/people?callIdentifier=FP7-PEOPLE-2012-COFUND

Asistenta

Persoana de contact programul PEOPLE: Alexandra Vancea, Consilier afaceri europene ANCS: alexandra.vancea@ancs.ro

FP7 People Helpdesk: ec.europa.eu/research/enquiries

Exemple de programe cofinantate: ec.europa.eu/research/participants/portal/page/cofund

Sursa foto: drpinna.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *