CE: Spania are dezechilibre economice importante

Executivul comunitar crede că nivelul ridicat al ratei șomajului din Spania, care în februarie a atins 23,6% din totalul populației active, cea mai mare din UE, nu a fost cauzat doar de criza economică, ci de dezechilibrele interne anterioare. De aceea, Comisia Europeană recomandă autorităților de la Madrid să urgenteze reformele structurale, anunță El Mundo, potrivit Capital.ro.

Bruxelles-ul s-a arătat preocupat de nivelul ridicat al șomajului din UE (10,2%) și de cel înregistrat în zona euro (10,8%, cea mai ridicată din iunie 1997), dar a subliniat că, din acest punct de vedere, există diferențe semnificative între statele membre.
”Un cetățean german care urmărește evoluția șomajului are o percepție diferită față de un spaniol, care vede cum se distrug locurile de muncă într-un ritm alert”, a spus Amadeu Altafaj, purtătorul de cuvânt al comisarului pentru afaceri economice și monetare, Olli Rehn.
Șomajul nu a crescut în toată Europa. Opt state membre au înregistrat o scădere a ratei șomajului. Acest nivel ridicat al șomajului nu reflectă numai efectele crizei, ci și dezechilibre economice importante. Este clar că ceva nu funcționează dincolo de efectele crizei”, a adăugat Altafaj.
Comisia Europeană susține că, după această perioadă de ”recesiune ușoară” prin care trece UE în această perioadă, țările din blocul comunitar vor ”trece pe creștere” de la jumătatea anului, iar în cazul unor state de la sfârșitul lui 2012.

Sursa articol: Capital.ro
Sursa foto:  calamuchitainforma.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *