Comandantul politiei de frontiera din Marea Britanie a demisionat in urma acuzatiilor ca a relaxat excesiv controlul la frontiera

Comandantul politiei de frontiera din Marea Britanie, Brodie Clark, si-a inaintat marti demisia in urma acuzatiilor formulate de ministrul Internebritanic, Theresa May, potrivit carora a relaxat excesiv controlul imigrantilor lasand astfel mii de straini sa intre in tara fara verificari adecvate, informeaza hotnews.ro. Clark neaga acuzatiile, sustinand ca May a prezentat Parlamentului propria versiune a evenimentelor.

Brodie Clark a fost suspendat saptamana trecuta, la cerinta ministrului de Interne, Theresa May, dupa ce a fost acuzat ca a relaxat controlul imigrantilor dincolo de normele cerute de ea. Potrivit declaratiilor facute de de May, Ministerul a permis o anumita relaxare a controalelor asupra calatorior europeni, insa Clark si-a depasit atributiile reducand amploarea verificarilor de la granita fara aprobarea ei.

“Sunt nerabdator sa fac parte din ancheta independenta a problemelor legate de agentia britanica responsabila cu supravegherea frontierelor (UK Border Agency, UKBA), insa pozitia mea in cadrul UKBA a devenit imposibil de aparat din cauza declaratiilor facute de secretarul de stat in Camera Comunelor. Aceste declaratii sunt gresite si au fost facute fara ca eu sa pot raspunde unor acuzatii oficiale”, a declarat Clark marti, in urma demisionarii, potrivit hotnews.ro.

In urma scandalului, Ministerul de Interne a desemnat un comitet care sa ancheteze problema. Comitetul i-a cerut secretarului de stat Theresa May sa explice decizia de a relaxa verificarile de la granita, dupa ce Clark a contrazis versiunea acesteia, informeaza hotnews.ro, preluând informaţii BBC.

Sursa articol: hotnews.ro

Sursa foto: presaonline.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *